top of page
Search

Τρίτη θέση για το FALKEN AZENIS FK510SUV στη δοκιμή καλοκαιρινών ελαστικών AUTOBILD ALLRAD 2022

Πειστικά χαρακτηριστικά οδήγησης σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα, δυναμικός χειρισμός, ακριβή επίδοση στροφής & μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που επιβεβαίωσαν οι δοκιμαστές στο AUTOBILD ALLRAD για το Falken AZENIS FK510 SUV.


Δέκα καλοκαιρινά ελαστικά και ένα ελαστικό όλων των εποχών στη διάσταση 235/55 R 18 τέθηκαν σε δοκιμή, καθώς η πιο πάνω διάσταση θεωρείται ως από τις δημοφιλέστες διαστάσεις Compact SUV.



Το ελαστικό της Falken έλαβε την κορυφαία βαθμολογία στις κατηγορίες φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα καθώς και σε χειρισμό βρεγμένου οδοστρώματος. Αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθόλου τυχαίο, καθώς χάρη στο μοναδικό σχέδιο πέλματος υψηλής απόδοσης, καθώς και στις ειδικά διατεταγμένες περιφερειακές αυλακώσεις που έχει το πέλμα, εξασφαλίζουν γρήγορη μετατόπιση του νερού και εξαιρετικά αποτελεσματική αποστράγγιση.



Επιπλέον, οι πλευρές των φτερών στο εξωτερικό άκρο του πέλματος, βελτιστοποιούν την περιοχή επαφής του ελαστικού γύρω από τις καμπύλες και επομένως διεισδύουν σε βρεγμένες επιφάνειες ακόμη πιο αποτελεσματικά. Όλες οι πιο πάνω λειτουργίες του ελαστικού είναι αυτές που συμβάλλουν στην ασφάλεια της υδρολίσθησης.


Οι βαθμολογίες σε μεμονωμένες δοκιμές εκτός δρόμου ήταν επίσης εντυπωσιακές, ειδικά για στην δοκιμή πρόσφυσης στην άμμο και χειρισμός σε χαλίκι. Σε κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες, το Falken AZENIS FK510 SUV βραβεύτηκε με τη δεύτερη καλύτερη κατάταξη.



Το Falken AZENIS FK510 SUV έχει ένα ειδικό πέλμα ACP και εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή απόδοση. Το ACP, Adaptive-Constant-Pressure είναι μία τεχνολογία που εξασφαλίζει ομοιόμορφο βαθμό πίεσης της επαφής και σταθερό σχήμα της επιφάνειας επαφής του πέλματος. Αυτό σημαίνει ότι η επιφάνεια επαφής είναι ομοιόμορφα φορτισμένη, γεγονός που οδηγεί σε πρόσθετη πρόσφυση και επομένως σε υψηλό βαθμό κατευθυντικής σταθερότητας και ομοιόμορφο σχέδιο φθοράς.


Η ομοιόμορφη αντοχή στη φθορά όχι μόνο προστατεύει το περιβάλλον, αλλά προστατεύει και το πορτοφόλι σας.


Συνολικά, το Falken AZENIS FK510 SUV ήρθε στην τρίτη θέση της κατάταξης με βαθμολογία «Καλό».




Η Velizara Lilova, Team Leader Product Planning της Falken Tire Europe GmbH σχετικά με το αποτέλεσμα του ελαστικού ανέφερε ότι «Είμαστε ευχαριστημένοι που μπορέσαμε να αποδώσουμε τόσο καλά με το ελαστικό μας σε αυτή την εξαιρετικά ανταγωνιστική δοκιμή». Πρόσθεσε επίσης ότι «Οι ικανοποιημένοι πελάτες δεν είναι οι μόνοι που επιβεβαιώνουν επανειλημμένα την υψηλή ποιότητα των ελαστικών μας. Για άλλη μια φορά, αυτή η δοκιμή με μεγάλη εκτίμηση έδειξε ότι τα ελαστικά μας ανταποκρίνονται στις απαιτητικές απαιτήσεις που τίθενται σε ένα ελαστικό premium».


Το Falken AZENIS FK510 SUV, το οποίο είναι εργοστασιακά τοποθετημένο σε Porsche Macan και Mercedes-Benz G-Class, διατίθεται σε 53 διαστάσεις, από 17 έως 22 ίντσες, στη σειρά 30 – 65. Το ελαστικό είναι εγκεκριμένο για ταχύτητες από 210 km/h έως πάνω από 300 km/h.






24 views0 comments
bottom of page