top of page
Search

Η τεχνολογία 4D Nano Advanced της Falken

Updated: May 12, 2021

Η Sumitomo διαχρονικά έχει γνώμονα την τεχνολογία στα προϊόντα της και από παλιά θεωρείτε μια πολύ προχωρημένη εταιρία για τα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά. Μια απ’ αυτές τις καινοτόμες τεχνολογίες είναι η 4D NANO ADVANCED.



Στις μέρες μας και ιδιαίτερα στην χώρα μας που ανήκει στις ζεστές κλιματολογικά συνθήκες δηλαδή στις χώρες της Μέσης Ανατολής, οι υψηλές θερμοκρασίες και απότομη αλλαγή αυτής καταπονούν τρομερά τα ελαστικά μας. Πιο κάτω θα εξηγήσουμε γιατί αυτή η τεχνολογία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στα ελαστικά που συναντάμε σήμερα και πόσο μάλλον στην χώρα μας που συναντάμε τρομερά ψηλές θερμοκρασίες ασφάλτου.

Η χαμηλή αντίσταση κύλισης, η εξαιρετική ασφάλεια και ανθεκτικότητα είναι οι τρεις βασικές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν τα ελαστικά αυτοκινήτων, τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον.



Για να επιτευχθεί πρόοδος σε αυτό το τομέα, οι επιστήμονες και οι μηχανικοί της Sumitomo Rubber Industries Ltd. πραγματοποίησαν πρωτοποριακή έρευνα σχετικά με τη μοριακή δομή των ελαστικών, χρησιμοποιώντας επιταχυντές σωματιδίων και προηγμένους υπολογιστές προσομοίωσης.

Κατάφεραν να προσομοιώσουν και να ελέγξουν τη μοριακή δομή των ελαστικών ενώσεων που χρησιμοποιούνται για ελαστικά σε νανοεπίπεδο. Για παράδειγμα, ανέλυσαν που και πως δημιουργήθηκε περιττή θερμότητα στο ελαστικό και πως αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να ελαχιστοποιηθεί.

Η θερμότητα σημαίνει απώλεια ενέργειας για το ελαστικό και συνεπώς αντίσταση κύλισης - η οποία είναι τελικά υπεύθυνη για την κατανάλωση καυσίμου. Η προηγμένη τεχνολογία 4D-Nano Design είναι το αποτέλεσμα αυτών των προηγμένων ευρημάτων σε μοριακές δομές. Επιτρέπει εξοικονόμηση καυσίμου έως και 5% σε σύγκριση με τα συμβατικά μοντέλα ελαστικών και βελτιώνει σημαντικά την απόδοση του ελαστικού σε υγρές συνθήκες.



Έτσι, έχοντας υπόψην τα πιο πάνω, το συμπέρασμα είναι το εξής: ότι στα ελαστικά που συναντάμε τέτοιου είδους τεχνολογίες, παρατηρούμε βελτιωμένες επιδόσεις, μεγαλύτερες χιλιομετρικές αντοχές και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου κατά την κύλιση. Όλα αυτά με συνδυασμό την μέγιστη πρόσφυση που προσφέρουν τα ελαστικά της Falken πρόκειται για την πλέον καλύτερη επιλογή.





26 views0 comments
bottom of page