top of page
Search

Τεχνολογία FEXM απο την Sumitomo στα ελαστικά της FALKEN

Updated: Jan 12, 2022





Το ZIEX310 ECORUN FEXM έχει όλα τα χαρακτηριστικά του νικητή των δημοφιλών μας ελαστικών ZIEX310 ECORUN - τα οποία προσφέρουν αξεπέραστες αποδόσεις, οδηγική άνεση καθώς και ενεργητική ασφάλεια, οικονομία καυσίμων και καλή σχέση κόστους - απόδοσης. Το FEXM διαθέτει τεχνολογία (παρατεταμένης κινήσης ελαστικό) ή αλλιώς Extended Mobility Tyre (EMT), παρέχοντας μια επιπλέον ώθηση ασφάλειας και αξιοπιστίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.





Ποια είναι η διαφορά ενός ΕΜΤ ελαστικού με ένα συνηθισμένο ελαστικό ? Η τεχνολογία ΕΜΤ

(Extended Mobility Technology: τεχνολογία εκτεταμένης κίνησης), έχει τις ρίζες της

πίσω, στο 1934, στους αεροθαλάμους ασφαλείας. Η κεντρική ιδέα, τότε, ήταν η τοποθέτηση

δύο επιμέρους αεροθαλάμων στο εσωτερικό του ελαστικού έτσι, ώστε αν ο πρώτος που

εφαπτόταν της περιφέρειας του πέλματος και των πλαϊνών επιφανειών έχανε τον αέρα που περιείχε, το ελαστικό έτσι μπορούσε να πατά σε ένα δεύτερο και να διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το σχήμα του, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να συνεχίσει να κινείται.





Εάν ένα συμβατικό ελαστικό χάσει αέρα, το σχήμα του αρχίζει να παραμορφώνεται στο στεφάνι του τροχού, δημιουργώντας θερμότητα που καταστρέφει το ελαστικό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ήδη από το 1970, η Sumitomo Rubber Industries βρήκε μια λύση για την καταπολέμηση του προβλήματος και κυκλοφόρησε το πρώτο ελαστικό runflat στον κόσμο με «limp-home mode». Τα ελαστικά Runflat έχουν ενισχυμένα πλευρικά τοιχώματα που μειώνουν την παραμόρφωση εάν το ελαστικό υποστεί ζημιά ή τρυπήσει. Μπορούν έτσι να συνεχίσουν να οδηγούνται για τουλάχιστον άλλα 80 km με μέγιστη ταχύτητα 80 km/h. Τα ελαστικά Falken Runflat συνδυάζουν αυτή τη λειτουργία "limp-home" με κορυφαίες επιδόσεις σε όλους τους τομείς. Παρεμπιπτόντως, οι κατασκευαστές διευκρινίζουν ότι τα ελαστικά runflat πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, επειδή τα ελαστικά είναι τόσο αποτελεσματικά που οι οδηγοί μπορεί να μην παρατηρήσουν πραγματικά ότι το ελαστικό τους έχει τρυπήσει. (Το όχημα πρέπει να διαθέτει σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών)





Οι πλαϊνές επιφάνειες των ελαστικών αυτών, εσωτερικά, είναι ενισχυμένες με ειδικό

πρόσθετο υλικό το οποίο βοηθά το ελαστικό να μην παραμορφώνεται, ακόμα και αν δεν έχει αέρα, και να συγκρατείται στη ζάντα, ενώ εξαιτίας της επικάλυψής του με ένα συστατικό που αποτελείται από διοξείδια του θείου και του προπανίου δεν αναπτύσσει υψηλή θερμοκρασία, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες έως 80 χλμ./ώρα με μηδενική πίεση γνωστή και ως ROF (run on flat).


Αναμφίβολα αυτή η τεχνολογία της Sumitomo μας επιτρέπει την εφαρμογή FEXM ελαστικών και σε αυτοκίνητα με συμβατικά ελαστικά. Δηλαδή ένα αμάξι που δεν φέρει ΕΜΤ/ROF ελαστικά, τα FEXM της Falken μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε συνηθισμένη ζάντα.


Παρακάτω θα βρείτε τις διαθέσιμες διαστάσεις σε στοκ όπου μπορέιτε να εγκαταστείσετε με την υπογραφή και την εγγύηση της Δ. Φωτίου Λτδ σε επιλεγμένα συνεργεία σε όλη τη Κύπρο. Πληροφορίες για την εγγύηση θα βρείτε στο πιο κάτω σύνδεσμο. https://www.dphotioultd.com/copy-of-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82



Διαθέσιμες διαστάσεις

205/60R16

195/55R16

205/55R16

205/55R17

225/55R17

205/50R17

225/50R17

225/50R18

225/55R17

205/45R17

225/45R17

235/45R19

225/40R18





Πηγές:

49 views0 comments
bottom of page