top of page
Search

H Falken εντυπωσίαζει με τα αποτελεσματα στην ανάλυση τιμής-απόδοσης.



Τις περισσότερες φορές όταν πρόκειται να προβούμε σε αγορά ελαστικών ξαφνικά γινόμαστε εμπειρογνώμονες, επιστρατεύοντας τις ελάχιστες γνώσεις που έχουμε πάνω σε συγκεκριμένα brands (μάρκες). Τις πλείστες φορές η άποψη και η εικόνα που έχουμε είναι συνήθως πεπαλαιωμένη και ίσως να μην ισχύει σήμερα.

Πραγματικά προσπαθήστε να θυμηθείτε πόσες φορές ακυρώσαμε ένα προϊόν μόνο και μόνο από μια αρνητική κριτική που έχουμε ακούσει χωρίς να διασταυρώσουμε την σχετική πληροφορία.



Παρακάτω πάμε να εξαλείψουμε τις θεωρίες και να δούμε μια σχετική έρευνα όσον αφορά μια από τις κορυφαίες μάρκες όπως η FALKEN ένα προϊόν του ομίλου SUMITOMO συγκριτικά με άλλα κορυφαία προϊόντα. Το παρόν άρθρο αφορά μια ανάλυση τιμής – απόδοσης που πιστεύουμε ότι είναι καθοριστικός παράγοντας ο οποίος μελλοντικά πρέπει να μας απασχολεί κατά την επόμενη μας αγορά.




Σε μια ανάλυση τιμής-απόδοσης, οι συντάκτες του περιοδικού NEUE REIFENZEITUNG έθεσαν το ερώτημα εάν ένα ακριβό ελαστικό παρέχει την αντίστοιχη απόδοση ή αν, αντίθετα, τα ελαστικά σε «φθηνότερες κατηγορίες τιμών» πλησιάζουν την απόδοση των κορυφαίων.




Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ελαστικά Falken που τέθηκαν κάτω από το μικροσκόπιο πέτυχαν σε απόδοση άνω του ογδόντα τοις εκατό (80%), και σε τιμή, εβδομήντα τοις εκατό (70%), σε σύγκριση με το ελαστικό αναφοράς, το οποίο έχει βαθμολογία εκατό τοις εκατό (100%) και στις δύο κατηγορίες.


Το 2019, η τιμή των ελαστικών Falken ήταν εβδομήντα τοις εκατό (70%) και η απόδοση ήταν ογδόντα τοις εκατό (80%), ενώ το επόμενο έτος, η τιμή των ελαστικών Falken ήταν περίπου τριάντα τοις εκατό (30%) χαμηλότερη από το ελαστικό αναφοράς κατά μέσο όρο, αν και το ελαστικό Falken ήταν μόλις 14 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από το ελαστικό αναφοράς στην κατηγορία απόδοσης, στο ογδόντα έξι τοις εκατό (86%).


Για τη μελέτη τους, οι συγγραφείς ολοκλήρωσαν μια ανάλυση όλων των «δοκιμών ελαστικών επιβατικών αυτοκινήτων και SUV που δημοσιεύθηκαν το 2020 στα γερμανικά περιοδικά αυτοκινήτων, από τους συλλόγους αυτοκινήτων και από τους οργανισμούς δοκιμών σε σύγκριση με τις αντίστοιχες βαθμολογίες από το προηγούμενα δύο χρόνια. Με την ολοκλήρωση της μελέτης διαπιστώθηκε ότι η αναλογία τιμής-απόδοσης μπορεί ασφαλώς να ωφελήσει.


Τα ελαστικά Falken βαθμολογούνται με εξαιρετική σχέση τιμής-απόδοσης. Αυτό συνέβη και στο καλοκαιρινό τεστ ελαστικών 2021 που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το περιοδικό AUTO ZEITUNG, το οποίο όχι μόνο έδωσε στο Falken AZENIS FK510 την βαθμολογία «Συνιστάται ιδιαίτερα» αλλά και ως «Πρόταση τιμής-απόδοσης».




«Δεν μας εκπλήσσει το εξαιρετικό μας αποτέλεσμα σε αυτήν τη μελέτη», λέει ο Andreas Giese, Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικού Σχεδιασμού, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της μελέτης αυτής. "Είναι και πάλι σαφές ότι παίζουμε στο premium πρωτάθλημα όσον αφορά την ποιότητα των ελαστικών μας και ότι δεν χρειάζεται να το κρύβουμε από τους ανταγωνιστές μας."




216 views0 comments
bottom of page