top of page
Search

Ελαστικά με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) από την Sumitomo.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΠΙΟ ΣΥΝΕΠΗ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ




Η μητρική εταιρεία της Falken, Sumitomo Rubber Industries Ltd (SRI), έχει αναπτύξει νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να προβλέψει τις ιδιότητες του καουτσούκ και ανιχνεύει πώς οι δομικές αλλαγές, λόγω φορτίου και φθοράς, θα επηρεάσουν την απόδοση καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής ενός ελαστικού. Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω του "Tire Leap AI Analysis", αποτελούν μέτρο υποστήριξης για τους μηχανικούς, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ελαστικά μεγαλύτερης διάρκειας με πιο συνεπή απόδοση με την πάροδο του χρόνου και είναι βασικό στοιχείο της "SMART TIRE CONCEPT" της SRI.



Τα ελαστικά παράγονται συνήθως από μια σειρά υλικών, όπως καουτσούκ (φυσικά και συνθετικά), ενισχυτικές ουσίες πλήρωσης (π.χ. σίλικα και αιθάλη), καθώς και διάφορα χημικά και πρόσθετα. Οι ιδιότητές του προέρχονται από την πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των υλικών. Καθώς αυτές οι ιδιότητες εξελίσσονται με μηχανικό φορτίο, η κατανόηση των επιπτώσεων μεταξύ των στοιχείων στη διάρκεια ζωής των ελαστικών ήταν μέχρι τώρα εξαιρετικά δύσκολη.


Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει και να αποδώσει την μέγιστη κατανόηση, το Tire Leap AI Analysis, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, αναπτύχθηκε από τη SRI σε συνεργασία με τον καθηγητή Kimi Haseyama από το Πανεπιστήμιο Hokkaido στο Σαπόρο.


Δεδομένα πραγματικού κόσμου "Real-world data" μαζί με προηγμένη επεξεργασία εικόνας, όπως ηλεκτρονική μικροσκοπία, χρησιμοποιούνται για την ανάλυση της εσωτερικής δομής. Συγκρίνοντας εικόνες παλαιών και νέων ελαστικών, το Tire Leap AI Analysis μπορεί με υψηλά επίπεδα ακρίβειας, να προβλέψει πώς οι αλλαγές στα υλικά και τη δομή θα αλλάξουν την απόδοση. Έτσι, η νέα τεχνολογία έχει τις τεράστιες δυνατότητες πρόβλεψης των ιδιοτήτων των ελαστικών μέσω της διάρκειας ζωής της και υπερβαίνει κατά πολύ τις ανθρώπινες δυνατότητες να προβλέψει τις αλλαγές και να καθοδηγήσει την ανάπτυξη μελλοντικών προϊόντων.


Σύμφωνα με τους μηχανικούς της SRI, η δημιουργία ενός ελαστικού που προσφέρει ένα πιο συνεπές επίπεδο απόδοσης καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του, όχι μόνο θα προσφέρει όφελος για την ασφάλεια, αλλά θα μπορούσε να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ελαστι

15 views0 comments
bottom of page