top of page
Search

Εσύ αγοράζεις τιμή ή ασφάλεια?


Είναι μια ερώτηση που στην αρχή δεν την καταλαβαίνεις και πολύ, αλλά κάνοντας μια δεύτερη σκέψη αντιλαμβάνεσαι το νόημα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να σας πω δύο λόγια πρώτα για μένα. Είμαι ένας άνθρωπος που εργάζομαι στον τομέα των ελαστικών και ότι αφορά αυτά τα τελευταία χρόνια και θεωρώ οτι ήρθε η στιγμή που πρέπει να μοιραστώ κάποιες εμπειρίες - προβληματισμούς - συμβουλές και πολλά άλλα που θα θυμηθώ στην πορεία. Τώρα αν όλο αυτό συνεχιστεί θα το δείξει η πορεία γιατί υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αναφερθούν και να τα γνωρίζει ο καθένας μας. Με λίγα λόγια θα εξηγήσουμε ότι τελικά το ελαστικό δεν ειναι απλά ένα μαύρο στρογγυλό αντικείμενο με τρύπα στην μέση αλλά κάτι περισσότερο από αυτό. Όντως το ελαστικό είναι ένα βιομηχανικό προϊόν που δυστυχώς η ευτυχώς κουβαλά αρκετή τεχνολογία επάνω του η οποία δεν φαίνεται και στις πλείστες περιπτώσεις είναι άγνωστη στον τελικό καταναλωτή.   Ας ξεκινήσουμε να μπαίνουμε στο ψητό και να αναλυσουμε τα δεδομένα. Όταν αποφασίσεις ότι τελικά χρειάζεσαι καινούργια ελαστικά; γιατί στην Κύπρο η πλειοψηφία πρέπει να κινδυνέψει για να αντιληφθεί ότι τελικά έπρεπε να αλλάξει τα ελαστικά του οχήματος του εδώ και μερικούς μήνες. Τότε μπορούμε να θέσουμε το ερώτημα που βρίσκεται στο τίτλο του άρθρου. Όταν λοιπόν χρειαστείς ελαστικά με ποια κριτήρια κάνεις αυτή την επιλογή?


Τις πλείστες φορές επηρεαζόμαστε από το οικογενειακό ή φιλικό μας περιβάλλον για την επιλογή ελαστικού (μάρκα) και του συνεργείου που θα εφαρμόσει τα ελαστικά. Δηλαδή στις πλείστες των περιπτώσεων καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι εσύ δεν ασχολείσαι καν με την επιλογή των ελαστικών, γιατί πολύ απλά δεν είναι το αντικείμενο σου. Δεν φτάνει αυτό, με το που πας στο συνεργείο το μόνο πράγμα που περιμένεις να ακούσεις είναι η τιμή. Άρα τελικά τι ελαστικό αγοράζεις? Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις αλλά το νούμερο είναι πολύ πολύ μικρό.   Πίσω στο θέμα μας! ΟΧΙ φίλε μου! Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα!


ΟΦΕΙΛΕΙΣ να ενημερωθείς και να απαιτείς να ενημερωθείς σωστά για τα ελαστικά που θα τοποθετήσεις στο όχημα σου για τα επόμενα χρόνια! Ο λόγος? Απλός! Γιατί στο τέλος της μέρας μιλάμε για την ζωή σου εσένα και όλων αυτών που αγαπάς!


Ίσως αυτό το άρθρο, αν μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις, να είναι λόγος την επόμενη φορά που θα "πρέπει" να αλλάξεις ελαστικά να επιλέξεις ένα συνεργείο που να είναι άρτια καταρτισμένο και να γνωρίζει και να αναγνωρίζει τις ανάγκες σου πριν σου δώσει απλά μία τιμή. Δεν γίνετε το μοναδικό κριτήριο στην επιλογή του ελαστικού να είναι η τιμή και η ασφάλεια σου να είναι σε δεύτερη μοίρα. Δεν είναι λογικό η σωματική σου ακεραιότητα να μην είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς όταν θα βρίσκεσαι στους δρόμους. Συμπέρασμα λοιπόν για να μην το κρατάμε άλλο την επόμενη φορά που χρειαστείς ελαστικά ρώτα τους ειδικούς, ενημερώσου σωστά είτε από ένα άρτια καταρτισμένο συνεργείο ελαστικών η από αντιπρόσωπους ελαστικών.


Στο τέλος της μέρας εσύ θα αποφασίσεις και εσύ θα πληρώσεις! Βεβαιώσου ότι έκανες την σωστή επιλογή. Μην αφήσεις άλλους να αποφασίσουν για σένα!



2 views0 comments
bottom of page